geslaagd voor haar Nederlands CNaVT examen!

geslaagd voor haar Nederlands CNaVT examen!

Onze dochter geslaagd voor haar Nederlands CNaVT examen!

We wonen al 20 jaar in de US, en we vonden het erg belangrijk dat onze dochters (nu 16 en 14) hun Nederlands goed bijhielden en dat we de optie om in Nederland te studeren open konden houden.

Eerst gingen ze naar de Nederlandse school in Bethesda, wat erg goed beviel en waar ze ook allemaal leuke buitenschoolse activiteiten organiseren. Toen we verhuisden naar Atlanda zijn we daar bij de Molenwiek aangesloten wat een erg goed school is maar ook gezellig was! Toen we weer terug naar DC verhuisden begonnen we weer in Bethesda, maar ondertussen waren de kids erg fanatiek aan het voetballen en dat was helaas op zaterdags, tegelijk met de Nederlandse school.

We zijn toen gaan zoeken naar online lessen zodat we flexiber konden zijn, en via via kregen we informatie over Helma. In 2015 heb ik contact opgenomen, en zijn we begonnen met online lessen voor allebeide dochters (toen 11 en 9 jaar). Sindsdien hebben ze 1 keer per week les van Helma online gevolgd, wat af en toe met de school schema’s en sporten best een uitdaging was maar dankzij Helma’s flexibiliteit is het altijd weer gelukt om de lessen te plannen.

Afgelopen Augustus heeft de oudste het CNaVT examen afgelegd op de Nederlandse School in Bethesda (want dat moet face to face), en ze is ruimschoots geslaagd met hele mooie cijfers en mag nu dus ook Nederlandstalige studies doen in Nederland!

Door Helma’s jarenlange toewijding en professionaliteit zijn ze altijd goed op nivo gebleven met de Nederlandse taal en heeft Helma ze goed voorbereid op de verschillende bekwaamheden die nodig zijn niet alleen voor de test maar ook om hun algemene Nederlands actief te houden.

Hierbij wil is dus Helma bedanken en kan haar lessen aan iedereen aanraden! Onze jongste zal nog 2 jaar door blijven “lessen” en dan neem ik aan dat ze de test ook gaat halen!